Tää piirakka sai kehuja työpaikalla. Ja kotonakkaan ei säilyny kauaa jääkaapissa.
Päälle sulatin cappucinosuklaata ja raijat valakosta.
Ihana suklaapiirakka
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kuumaa vettä
300 g margariinia sulatettuna
4 munaa
Voikreemi:
150 g margariinia
300 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Kuorrutus:
1 levy Block suklaata
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kuuma vesi, margariini ja munat, joista on rakenne rikottu. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja levitä uunipellille. Paista pohjaa 175-200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista voikreemi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Sulata Block suklaa vesihauteessa ja levitä pohjan päälle. Halutessasi voit sulattaa valkoista suklaata ja laittaa ohuita raitoja koristeeksi piirakan päälle.
Kommentit