Nonniin, luppaukset pittää pittää. Leipasin wiener-toskakakkua. Ihanhan tuosta tuli hyvvää. Toska jäi keskeltä vähän löysäksi (paikat lähtee hampaista!), kuten kuvasta näkkyy. Mulla ei ollu ku tummaa suklaata kaapissa, joten suklaaraijat ei näy kunnolla. Valakosuklaa olis antanu kakulle vähän pirteämmän ulukönäön.

Jos ei aina jaksa tehä sitä manteli-toskakakkua, nii täsä on hyvä vaihtoehto. Heleppotekonen ja yksinkertaset aineet. Semmone huomautus vielä, että jos käytät teflonpinnotteista vuokaa, nii oo varovainen kakun irrottamisessa (ettet naarmuta pintaa - kovin pahasti ainakaan).

72191.jpg

Wiener-toskakakku (8-12 palaa)

100 g voita tai margariinia

2 kananmunaa

1 ½ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 pss Wienernougat Crush -rouhetta

50 g voita tai margariinia

½ dl kermaa

1 rkl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 23 cm:n irtopohjavuoka. Sulata rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot ja rasva munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 20 minuuttia.

Mittaa Wienernougat Crush, rasva, kerma ja jauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus kakun päälle. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja jatka paistamista vielä 8-10 minuuttia.

Ota kakku uunista ja anna sen levätä 2 minuuttia. Irrota kakku vuoan laidasta terävällä veitsellä pyöräyttäen. Avaa rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Vinkki: Halutessasi voit koristella kakun suklaaraidoin.

(Tämä resepti on Fazerin sivuilta.)