Viime yönä Suomi pääsi historiankirijoihin: Lordi voitti Euroviisut! Kuka ois uskonu. Tätä tappausta pittää juhulistaa. Ja jos Suomi vielä voittaa lätkästä pronssia, nii on kaksinkertaset juhulat. Juhulaan kuuluu kakku. Nyt tämmönen vähä kevyempi.

Tän ohojeen oon saanu Tupperista ja tämä on nii hyvvää, että ei voi uskua! Monet arastellee, kun tämä on PIIMÄhyytelökakku, mutta kaikki maistanneet on tykästynneet. Mää teen tän aina rasvattomasta piimästä ja Flora Vanillasta. Ja päälllehän voi laittaa vuodenaikoijen mukkaan eri hedelmä- ja marjasosseita.

87384.jpg

Piimähyytelökakku

Pohja:

200 g Digestive-keksejä

75 g voita

Täyte:

1½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

4 dl piimää

2 dl kuohukermaa (Flora Vanillaa)

3 rkl sitruunamehua (appelsiinimehua)

6 liivatelehteä

Päälle:

2 prk mango- tai aprikoosihedelmäsosetta (esim. Piltti)

kermavaahtoa

sitruunamelissaa

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan (TW:n Rengasvuokaan). Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen (ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen!) ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan (mieluiten yön yli). Irrota kakku vuoasta, laita tarjoilulautaselle ja koristele.