Ku vein lauantaina sen mansikkakakun entiselle työnantajalle (ruokakauppias), se anto mukkaan kuohukermaa. Lisäksi mulla jäi muusta leivonnasta samaista kermaa. Ja pakkohan ne on käyttää pois. Nyt sitte on kermakakku-projekti menneillään. Kokkeilen erilaisia kermakakkureseptejä (kahvikakkuja). Toki olis voinu tehä pannariaki. Laitanki tähän mun mielestä parhaan pannariohojeen.

Teen pannaria vain sillo, ku on kermaa/maitoa vanahentumasa. Hyvä lisä taikinaan on Flora Vanilla. Koska meillä tullee Puoliskon kans aina tappelu kulumapalloista, teen pannarin Tupperin Pyöreään Silikonivuokaan (ei yhtään kulumaa!). Vuokaan mennee ½ litran taikina.

Pannukakku

5 dl maitoa

2 kananmunaa

1 rkl sokeria

½ tl suolaa

runsas 2 dl vehnäjauhoja

Vuokaan: margariiinia tai voita

Lisänä: hilloa, sosetta tai marjoja

Vatkaa kierrevatkaimella kulhossa maito, munat, sokeri, suola ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Voitele paistosvuoka (halkaisija 24 cm) ja kaada taikina siihen. Kypsennä pannukakkua 225 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Tarjoa pannukakun kanssa hilloa tai marjoja.

Kaksinkertaisen annoksen pannukakkua voi kypsentää reunallisessa uunipannussa, jolle on levitetty leivinpaperi.