...ensiapu on lähellä. Löysin kirijasta "Makumatka kevyeen kotiruokaan" (Suomen Diabetesliiton kustantama; Puolisko on I tyypin diabeetikko) reseptin maissikiisselille. Ite tein siitä suklaan makusen. Laitan vielä kolomannenki version tähän. Nopsa ja hyvä ohoje, kuhan muistaa, ettei polta maitua pohojaan.

Maissikiisseli   (4 annosta)

5 dl + ½ dl maitoa (rasvaa 1%)

reilu 1 rkl sokeria

4 rkl maissitärkkelystä

1 tl vanilliinisokeria

Laita sokeri ja 5 desiä maitoa kattilaan. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Sekoita maissitärkkelys ja ½ desiä maitoa eri astiassa huolellisesti. Lisää seos kuumaan maitoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin kolme minuuttia. Mausta vanilliinisokerilla.

 

Suklaan makuinen maissikiisseli

Sekoita keskenään ½ desiä tummaa kaakaojauhetta ja ruokalusikallinen sokeria, laita seos kattilaan maidon (5 dl) kanssa. Valmista kuten maissikiisseli.

 

Kahvin makuinen maissikiisseli

Sekoita keskenään ruokalusikallinen pikakahvijauhetta ja ruokalusikallinen sokeria, laita seos kattilaan maidon (5 dl) kanssa. Valmista kuten maissikiisseli.

 

1 annos maissikiisseliä (vajaa 1½ dl) sisältää noin

15 g hh

100 kcal (420 kJ)