On ollu taas vaihteeksi vähä stressiä. Ja se näkkyy ekana siinä, että leivon hullun lailla. Paineet saa purettua, ku tekkee taikinaa ja jännittää, onnistuuko tekele. Tästä kakusta puolet vein vanahemmille ja puolet vien huomena hierojalle. Pitkästä aikaa pääsen "piinapenkkiin" ja aattelin, jos käsittely olis hellempää kakun jäläkeen.

Ohoje on viimesimmästä Pirkka-lehestä (5/2006). Lime antaa mukavan raikkaan maun tälle kakulle. Vaihtelua normaaliin tiikerikakkuun.

77928.jpg

Mustikkatiikeri      (16 viipaletta)

250 g margariinia tai voita

2½ dl sokeria

4 munaa

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

1 limetin raastettu kuori

Mustikkaraita:

1 dl jäisiä mustikoita

2 rkl sokeria

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria

2 rkl limetin mehua

Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja limetin kuori keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon.

Soseuta kohmeiset mustikat sokerin kanssa. Lisää mustikkasose pienempään osaan taikinasta. Kaada puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja jauhotettuun noin 1,8 l kakkuvuokaan. Kaada päälle mustikkataikina. Nostele päälimmäiseksi vaaleaa taikinaa. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Valuta jäähtyneen kakun pinnalle kuorrutetta.