Laitanpas tänne yhen makaroonilaatikon ohojeen. Tämä on heleppo, joten tuo Puolisko tykkää tehä tällä reseptillä. Tämä on perusohoje, jokkainen voi sitten lissäillä mausteita ja kasviksia mielensä mukkaan. Ja jotka haluaa kevyempää, nii valittee ainekset vähärasvasempina.

Kuvvaa ei tästä ruuasta oo, mutta jokkainen tietää, miltä makaroonilaatikko näyttää. Jos ei tiiä, nii tekkee tän reseptin mukkaan ja kattoo aikaansaannostaan.

 

Helpoin makaronilaatikko   (4:lle)

300 g naudan jauhelihaa

100 g sipulikuutoita (pakaste)

2 tl jauhelihamaustetta

1 tl paprikajauhetta

½ tl suolaa

5 dl tummia makaroneja

1 ½ dl juustoraastetta

2 rkl vehnäjauhoja

7 ½ dl maitoa tai kaurajuomaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ruskista jauheliha ja sipulit kevyesti teflonpannulla. Mausta seos. Sekoita joukkoon raa'at makaronit, juustoraaste ja jauhot. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (3 l) ja kaada päälle maito. Kypsennä uunin keskitasossa 40 minuuttia. Ota vuoka uunista. Anna ruoan vetäytyä foliolla peitettynä noin 10 minuuttia.