Yks tuttu sano blogin alotettuaan, että siihen jää koukkuun. Ja aivan oikeessa oli. Tuntuu, että koko ajan pittäis olla kokkeilemassa uutta reseptiä. Onhan mulla hyviä, kokkeiltuja reseptejä, mutta ku niistä ei oo kuvia. Ja jotenki tuntuu, että leivonnaisista täytyy laittaa kuva. Vesi nousee paremmin kielelle.

Aattelin, että ilahutan huomena Martta-ystäviäni marijapiirakalla. Onhan sieltä koululta tilattu kahavileipää, mutta jospa tämäki kävis kaupaksi. (Puolisko kyllä uhkas vähä maistella, joten katotaan, jääkö piirakkaa jälelle.)

Ohoje on taas heleppo ja nopia (eli vasta-alakajatki uskaltaa kokkeilla). Maistuu tällasennaan, mutta jos haluaa olla juhulavampi, nii vatkaa vaikka vanilijakastiketta kaveriksi. 

Tein tämän Tupperin Pyöreään  Silikonivuokaan (joka ei vielä tiiä, nii oon vannoutunu TW-ihiminen). Sen halakasija on 28 cm eli jos haluat korkiamman piirakan, nii valitte pienempi vuoka. Käytin taikinasa nesteenä Fun Light vadelmamehua ja pinnalle laitoin mustikoita ja vadelmia.

75773.jpg

Marjapiirakka   (12 palaa)

2 munaa

1½-2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

3 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1½ dl juoksevaa margariinia tai 150 g margariinia sulatettuna

1 dl maitoa tai hedelmämehua

Pinnalle:

3 dl mustikoita, puolukoita tai herukoita

Sekoita munat ja sokerit. Käytä happamille marjoille suurempi sokerimäärä. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, margariini ja maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle marjat. Paista 200 asteessa uunin alatasossa 25-35 minuuttia. Peitä piirakka foliolla, jos pinta alkaa tummua.