Tässäpä saatte mun suosikkijuustotortun reseptin. Tämä on syntisen hyvvää, mutta myös rasvasta. Eli teen tätä vaan pari kertaa vuojesa, sillon ku haluan nauttia. Ylleensä vaihan kaikkiin resepteihin vähärasvasemmat ainekset, mutta tän teen aina kunnon juustosta ja kuohukermasta. Kokkeilin joskus kevyempänä versiona, mutta maku kärsi pahasti. Täytteeseen käytän ylleensä kinkun lisäksi paprikkaa. Jotta omatunto ei soimais kovin pahasti, lisäksi tarjolla perussallaattia (ja reilusti).

90062.jpg

Juustotorttu

150 g voita

2 1/4 dl vehnäjauhoja

3 rkl vettä

1 dl juustoraastetta

Täyte:

2 munaa

2 dl kermaa tai maitoa

1 rkl vehnäjauhoja

4 dl juustoraastetta

150 g savukinkkua kuutioina

Sekoita voi ja jauhot käsin keskenään. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste. Painele taikina matalan vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos tortun syvennykseen. Paista torttua vielä noin 15 minuuttia eli kunnes täyte on saanut kauniin värin.

Juustotäytteeseen voi halutessa käyttää paitsi savukinkkua, myös katkarapuja, savukalaa, parsaa, paprikaa tai purjoa.