Tässäpä saatte mun suosikkijuustotortun reseptin. Tämä on syntisen hyvvää, mutta myös rasvasta. Eli teen tätä vaan pari kertaa vuojesa, sillon ku haluan nauttia. Ylleensä vaihan kaikkiin resepteihin vähärasvasemmat ainekset, mutta tän teen aina kunnon juustosta ja kuohukermasta. Kokkeilin joskus kevyempänä versiona, mutta maku kärsi pahasti. Täytteeseen käytän ylleensä kinkun lisäksi paprikkaa. Jotta omatunto ei soimais kovin pahasti, lisäksi tarjolla perussallaattia (ja reilusti).
Juustotorttu
150 g voita
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1 dl juustoraastetta
Täyte:
2 munaa
2 dl kermaa tai maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl juustoraastetta
150 g savukinkkua kuutioina
Sekoita voi ja jauhot käsin keskenään. Lisää joukkoon vesi ja juustoraaste. Painele taikina matalan vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa 10-15 minuuttia. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos tortun syvennykseen. Paista torttua vielä noin 15 minuuttia eli kunnes täyte on saanut kauniin värin.
Juustotäytteeseen voi halutessa käyttää paitsi savukinkkua, myös katkarapuja, savukalaa, parsaa, paprikaa tai purjoa.
Kommentit