Sitä kallaahan piti syyä enempi... Tämän reseptin oon kopioinu Marttojen kalaruoka-vihkosesta. Puoliskoki hyväksy ruuan, joten tätä tehhään joskus toistekki. (Näyttää kyllä aika epäilyttävältä...)

83292.jpg

Tonnikalaa Chow Mein

2 tlk tonnikalaa öljyssä

3 keskikokoista porkkanaa

1 keskikokoinen sipuli

1 vihreä paprika

1 tlk bambunversoja

1 kanaliemikuutio

2 rkl soijakastiketta

2 rkl siirappia

2 rkl maissijauhoja

Kuori ja viipaloi porkkanat ihan ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja suikaloi paprika. Valuta öljy tonnikalapurkeista kasariin ja kuumenna se. Lisää porkkanaviipaleet, sipulisilppu ja paprikasuikaleet. Kuullota niitä välillä sekoittaen, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Ota talteen bambunversojen liemi, tarvitset 1 dl nestettä. Jatka vedellä, jos lientä ei ole tarpeeksi. Lisää neste, lohkottu tonnikala, versot, liemikuutio, soijakastike ja siirappi. Hauduta välillä sekoittaen, kunnes kasvikset ovat täysin kypsät. Sekoita maissijauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada nauhana kasariin koko ajan hyvin sekoittaen. Keitä 2-3 minuuttia, kunnes kastike hieman sakenee. Tarjoa riisin kanssa.