Tein tätä hilloa viime kesänä ja nyt tein sitte tuplamäärän. Erinomasta esim. kääretortun välissä. Yhestä annoksesta tullee 6 Piltti-purkillista.

 

Pikantti mansikka-kiivihillo

500 g (1 l) viipaloituja mansikoita

150 g kiiviä kuorittuna ja paloiteltuna

1 tl viherpippuria rouhittuna

1 tl sitruunan keltaista kuoriosaa raastettuna

300 g (3 ½ dl) Hillosokeria

Pane ainekset kattilaan. Kuumenna kevyesti sekoittaen kiehumispisteeseen. Keitä 5 minuuttia. Ravistele kattilaa tai sekoita hilloa välillä kiehumisen aikana. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto pinnalta. Jäähdytä 15 minuuttia, sekoita välillä. Kaada hillo puhtaisiin, lämmitettyihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.