Tein tätä hilloa viime kesänä ja nyt tein sitte tuplamäärän. Erinomasta esim. kääretortun välissä. Yhestä annoksesta tullee 6 Piltti-purkillista.
Pikantti mansikka-kiivihillo
500 g (1 l) viipaloituja mansikoita
150 g kiiviä kuorittuna ja paloiteltuna
1 tl viherpippuria rouhittuna
1 tl sitruunan keltaista kuoriosaa raastettuna
300 g (3 ½ dl) Hillosokeria
Pane ainekset kattilaan. Kuumenna kevyesti sekoittaen kiehumispisteeseen. Keitä 5 minuuttia. Ravistele kattilaa tai sekoita hilloa välillä kiehumisen aikana. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto pinnalta. Jäähdytä 15 minuuttia, sekoita välillä. Kaada hillo puhtaisiin, lämmitettyihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.
Kommentit