Ollaan illalla menosa Oulun valakosipuliyöhön syömään, joten päivällä täytyy syyä vähän kevyemmin. Nouvatin muuten alkuperästä reseptiä, mutta vaihoin Turunmaa-juuston fetaan ja kastikkeeksi laitoin Crème Fraiche Mix Chili&Mangoa. En tykkää tuosta Välimeren maut -fraichesta. Puolisko on päivän töissä, mutta jätin jääkaappiin sille oman annoksen: tein salaattipohojan kulhoon ja toiseen kulhoon laitoin pasta-broilerisekotuksen. Voi sitten lämmittää mikrosa.
Lämmin juusto-broilerisalaatti (4 annosta)
2 dl kuivapastaa
1 tl Oivariinia tai öljyä
250 g broilerin fileesuikaleita
2 ruukkua jääsalaattia (tai muuta salaattia)
250 g kirsikkatomaatteja
150 g Valio Turunmaata 5
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
Kastike:
1 prk Valio fraichea Välimeren maut
Keitä pasta suolattomassa vedessä. Kuumenna Oivariini pannulla ja lisää broilerisuikaleet. Kypsennä sekoitellen. Yhdistä kypsät broilerisuikaleet ja kypsä, valutettu pasta. Huuhdo ja revi salaatti. Halkaise tomaatit. Kuutioi juusto. Kokoa salaattiaineet ja kastike annoksiksi tai kulhoon kerroksittain.
Kommentit