Oon kokkeillu nyt kahta diabeetikoille tarkotettua reseptiä: maustekakkua ja kaurakeksejä. Makuhan on erillainen ku palijo rasvaa ja vehenäjauhoja sisältävissä vastaavissa tuotteissa. Mutta ei näitä pahoiksi voi moittia!

Diabeetikollehan on tärkeetä kiinnittää huomiota rasvoihin (niinku meille kaikille) ja jauhoihin (mahollisimman vähän vaaleita jauhoja). Tottakai sokeriki on huomioitava, mutta se ei oo ennää samanlainen kauhistus ku muutamia vuosia sitte.

Laitan tähän kaurakeksien ohojeen. Maustekakun ohojeen oon onnistunu laittamaan hyvvään talteen. Se tullee sitte, ku löyvän sen...

 

Diabeetikon kaurakeksit    (n. 20 kpl)

1 dl hedelmäsokeria

125 g margariinia

½ dl pieniksi silputtuja rusinoita

2 dl kaurahiutaleita

1 dl grahamjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ dl kevytkermaa tai rasvatonta maitoa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon silputut rusinat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeisenä kerma/maito ja sekoita tasaiseksi. Nosta lusikalla kokkareita leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 7-10 minuuttia.