Pehemeitä, makosia sämpylöitä.. Parhaimmillaan leivontapäivänä...

202853.jpg

Kauralesesämpylät    (noin 15 kpl)

5 dl vettä tai maitoa

1 ½ tl suolaa

2 rkl sokeria

½ dl rypsiöljyä

1 pss (11 g) kuivahiivaa

1 ½ dl kauraleseitä

8 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Lisää nesteeseen suola, sokeri ja öljy. Sekoita kauraleseet, kuivahiiva sekä jauhot keskenään ja lisää nesteeseen. Alusta taikinaksi. Kohota kaksinkertaiseksi liinalla peiteltynä. Alusta taikina ja leivo siitä sämpylöitä tai tähkäkoristeita esim. vuokaleivän päälle. Paista sämpylät 225 asteessa 10-15 minuuttia. Kokonaiseksi leiväksi leivottu kauralesetaikina kypsyy 200 asteessa 40-45 minuuttia.