Tän reseptin lähe on Pirkan Paras Leivontakirja. Tää oli siitä mukava kakku, että ei ollu liian makiaa.

599533.jpg

Banaaniaurinko  (16 annosta)

Pohja:

175 g kaurakeksejä

75 g margariinia

Täyte:

2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

5 dl maustamatonta jogurttia

150 g appelsiinimarmeladia

1 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

8 liivatelehteä

½ dl appelsiinimehua

Pinnalle:

2-3 banaania

2 dl appelsiinimehua

1 dl hyytelösokeria

Koristeeksi:

sitruunamelissan lehtiä

Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita hienonnettujen keksien joukkoon. Laita irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-margariiniseos paperin päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Valmista täyte. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Sekoita jogurtti, marmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.

Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä.

Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle ulkoreunasta lähtien renkaiksi siten, että sisempi rengas menee hieman ulomman renkaan päälle. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä vielä hetken ajan. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ja revin sen alta leivinpaperi pois.