Kaiken kaikkiaan kokkeilin kaheksaa eri reseptiä (+ yhtä epäonnistunutta). Maistelijat oli kohteliaita, kehuja tuli kovasti. Liekkö pelänneet, että jos moittivat jottain, nii kutsua seuraaviin maistajaisiin ei tuliskaan... Kiitos kaikille, jotka kävitte. Ja kiitos lahajoistanne. Kukat on edelleen hengissä, suklaat on syöty ja tuliaskahavia juotu.

768861.jpg

Täsä pikkuleivät vasemmalta oikialle: raesokeripyörykät, hillosilimät ja appelsiininmakuiset kaurakakut.

Raesokeripyöryköijen ohojeen oon laittanu jo aikasemmin tänne. Hillosilimistä tuli mauttomia (lissää vanilliinia?), enkä löytäny paistonkestävää hilloa, joten käytin vadelmamarmeladia. Marmeladin saa annosteltua heleposti, ku laittaa sitä muovipussiin, leikkaa kuluman auki ja pursottellee. Kaurakakut oli hyviä, mutta ois voinu laittaa kahen appelsiinin mehun taikinnaan.

 

Hillosilmät

100 g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

2 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl vanillliinisokeria

paistonkestävää hilloa

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita taikinaan vehnäjauhot ja vanilliinisokeri. Leivo taikinasta tanko ja jaa se viipaleiksi. Pyörittele viipaleet palloiksi ja pane uunipellille. Paina palloihin syvennys. Täytä syvennys hillolla. Paista 225 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla 6-7 minuuttia.

 

Appelsiininmakuiset kaurakakut

200 g sulatettua voita

3 dl sokeria

½ tl vaniljasokeria

6 dl kaurahiutaleita

1 muna

1-2 appelsiinin mehu

1 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, kaada taikinakulhoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kaurahiutaleet ja muna. Sekoita aineet keskenään. Sekoita joukkoon mehu. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan.

Nosta pieniä nokareita kahdella teelusikalla suoraan leivinpaperilla peitetylle pellille. Pane nokareet noin 5 cm päähän toisistaan, sillä kaurakakut leiviävät uunissa. Kypsennä 200 asteessa noin 5-10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita ja tuntuvat kypsiltä. Nosta pelti uunista ja anna pikkuleipien hetken jäähtyä ennen irrottamista.