Tämä kakku ei näytä yhtään siltä ku reseptisä olleesa kuvasa. Päällä olevat tummemmat "kököt" pittäis olla sydämen mallisia. Ainaki mulla se massa oli nii jäykkää, ettei siitä saanu kuvioita. Ja sitä olis voinu ottaa vähemmän ku ohojeessa käsketään. Mutta maku on tärkein ja se oli kohallaan.

768857.jpg

Rommi-kaakao-kakku

Keksipohja:

200 g kaurakeksejä

100 g voita tai margariinia

1 dl O´boy-kaakaojuomajauhetta

Täyte:

200 g Philadelphia-tuorejuustoa

2 tl vanilliinisokeria

2 keltuaista

2 rkl rommia

6 liivatelehteä

1 dl vahvaa O´boy-kaakaojuomaa

2 valkuaista

½ dl sokeria

2 dl kuohukermaa

Koristelu:

1 dl valmista täytettä

3 rkl O´boy-kaakaojuomajauhetta

Murenna keksit, lisää kaakaojuomajauhe ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos (24 cm) kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Siirrä kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita tuorejuusto, vanilliinisokeri, keltuaiset ja rommi tasaiseksi massaksi. Vaahdota sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kylmässä vedessä liotetut ja valutetut liivatelehdet kuumaan kaakaojuomaan ja kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustomassaan. Yhdistä vaahdot ja tuorejuustoseos.

Ota seoksesta vajaa 1 dl täytettä ja lisää siihen 3 rkl O´boy-jauhetta, sekoita hyvin. Kaada loppu täyte vuokaan muruseoksen päälle ja annostele 12 nokaretta kakun päälle. Vedä lusikan varrella nokareiden läpi,  jolloin muodostuu sydämiä. Anna hyytyä kylmässä hyvin peitettynä vuorokauden.