Tännään tein jauhelihapihivit RuokaPirkassa olleen ohojeen mukkaan. Tuli kyllä hyviä. En tiiä, onko makuaistisa vikkaa vai yhistänkö puolukkahillon liian vahavasti maksaruokiin, sillä pihivit maistu vähän jauhemaksapihiveille.

 

Puolukkaiset jauhelihapihvit

400 g naudan jauhelihaa

3/4 dl kaurahiutaleita

1 rkl perunajauhoja

1 dl puolukkahilloa

½ dl vettä

2 tl pippurisekoitusta

1 tl suolaa

1 dl pakastesipulikuutioita

1 kananmuna

½ dl hienonnettua persiljaa

Sekoita kaurahiutaleet, perunajauhot, puolukkahillo, vesi, pippurisekoitus ja suola. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia.

Lisää seokseen jauheliha, kuullotettu sipuli, kanamuna ja persilja. Muotoile seoksesta haluamasi kokoisia pihvejä. Kypsennä pihvit uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa esim. perunamuussin, puolukkahillon ja salaatin kanssa.