1241105.jpg

Sipuli-pekonipiiras

1 dl maitoa

1/4 pak (12 g) hiivaa

1/4 tl suolaa

25 g Valio Oivariinia sulatettuna

2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Täyte:

n. 500 g sipulia

2 rkl Valio Oivariinia

200 g Valio Viola kevyt pekoni-purjo -tuorejuustoa

2 munaa

1 ½ tl yrttisuolaa

1 rkl sitruunamehua

1 dl persiljaa hienonnettuna

Voitele piirasvuoka (halk. n. 27 cm). Sekoita taikinan kaikki aineet kädenlämpöiseen maitoon. Vaivaa taikinaa hetki ja taputtele se jauhotetulla kädellä piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa.

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pehmeiksi rasvassa pannulla. Lisää joukkoon tuorejuusto. Anna jäähtyä hetki. Lisää loput aineet. Sekoita. Kaada täyte vuokaan kohonneelle pohjalle. Paista 200 asteessa 20-23 minuuttia.

(Valion resepti)