Hyvällä omallatunnolla saa herkutella... Ohoje on K-kaupan vihkosesta.

1241108.jpg

Kevyempi omena-rahkatorttu

Pohja:

125 g margariinia

1 dl makeutusjauhetta

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

2-3 omenaa

1 dl vispikermaa

1 prk maitorahkaa

1 prk kermaviiliä

1 dl makeutusjauhetta

1 pienen sitruunan mehu

2 kananmunaa

2 rkl perunajauhoja

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Vaahdota rasva ja makeutusjauhe. Sekoita joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille, lähes vuoan yläreunaan saakka.

Kuori ja viipaloi omenat ja asettele vuoan pohjalle taikinan päälle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada omenoiden päälle. Kypsennä torttua 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.