Oon huomannu sellasen asian, että ku on tälle alalle ajautunu ja kaikenlaista joutuu maistelemmaan melekein päivittäin, nii oma makuaisti jotenki turtuu (en tiiä, onko oikia termi). On palijo leivonnaisia, jotka ei maistu oikein miltään (vaikka kaveri vieresä kehhuu maasta taivaisiin). Täsä on kuitenki sellanen kakku, joka hiveli munkin makunystyröitä. Älyttömän hyvvää ja suussasulavaa.

Kaapista ei löytyny kahavilikkööriä, joten käytin mokka-aromia. Koristeena kaakaojauhetta ja kahvipapumakeisia. Ohoje Valion.

1680272.jpg

Mokka-suklaatorttu   (10-15 annosta)

Pohja:

150 g kandisokerikeksejä (LU Bastogne)

3/4 dl kahvijuomaa

Täyte:

3 liivatelehteä

100 g suklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

5 dl Valio vaahtoutuvaa mokkakermaa

3/4 dl sokeria

1 rkl vettä

2 rkl kahvilikööriä

Koristelu:

kaakaojauhetta

Leikkaa halkaisijaltaan 23 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit ja levitä muruseos vuokaan. Kostuta kahvilla.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita tuorejuustoon suklaarouhe. Lisää vaahdotettu kerma. Mausta sokerilla. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Lisää kahvilikööri liivateseokseen. Sekoita haalea liivateseos täytteeseen.

Kaada ja levitä täyte keksipohjalle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan. Koristele kakku sihdatulla kaakaojauheella.