Ensiksi täytyy kyllä ihimetellä, että mihin oikialta puolelta on hävinny kaks laatikkua.. Nyt ei riitä innostus ruveta niitä ettimään, olokoot piilosa. (Näkyvät kyllä esikatselussa..)

Viikko sitten juhulittiin Laura-mummon 80-vuotispäiviä. Mulle -yllätys,yllätys- lankes täytekakkujen teko. Timo-setä (joka vastas juhulien suolasesta puolesta) asetti kakkuille vaatimuksia. Niitten tuli olla sellasia, että samanlaisia ei saa mistään muualta ja että etelästä tulevien sukulaisten suut loksahtaa auki ihimetyksestä kakut nähessään. En tiiä, kumpi voitti erikoisuuskilipailun, mun kakut vai Timpan sapuskat.

Mietin kakkujen aihetta jo hyvisä ajjoin. Mietin sitä, mitä mulle tullee ekkana mieleen mummosta. Ja sehän oli heti selevä: matonkutteet ja mummon kutomat matot. Ja siitä se ajatus sitten lähti...

Tein vadelmakermakakkuja, jotka koristelin marsipaanilla. Pähkäilin, että sankari ja juhulavieraat arvostais ehkä eniten perinteistä täytekakkua, joten en villiintyny ihan kokonaan vaan tein yksinkertaset koristelut. Ekana ajatuksena oli kyllä tehä suorakulmanen kakku, joka peitettäis kokonaan marsipaaniräsymatolla.

2047512.jpg

2047514.jpg

Yks matonkudekerä on kieriny maton alle..

2047515.jpg