Otin kuvia tästä ruuasta, mutta ei näyttäny nii herkulliselta ku mitä maku oli, joten jätän kuvan laittamatta. Ylleensä ku saan ruuan valamiiksi, näläkä on jo nii kauhia, ettei jaksa/kerkee/viiti ruveta mallaileen extraherkullisen näköstä annosta. Jatkua ajatellen siinä on kyllä selevä kehittymisen paikka.

Tämä on kevyt (Valion) ohoje (muista valita vähärasvanen ruokakerma, ite käytin 5-prosenttista). Ei tarvi tehä sitä rasvasuurusta, mitä ei muuten keittiöalan koulussa meille ennää etes opetettu. Ruoka tehhään tänä päivänä terveellisemmillä tavvoilla. Pittäiskö tojeta, että tämä jatkaa sitä mun tuttua rattaa: heleppoa, nopiaa ja hyvvää.

 

Jauheliha-vihanneskastike   (4 annosta)

1 sipuli

400 g paistijauhelihaa

½ rkl vähärasvaisempaa Oivariinia

2 dl lihalientä kuutiosta

250 g vihannessekoitusta

1-2 tlk (á 70 g) vahvaa tomaattisosetta

2 dl ruokakermaa

Paista hienonnettu sipuli ja jauheliha Oivariinissa pannulla. Lisää loput ainekset. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Tarkista maku ja mausta halutessasi esim. oreganolla. Tarjoa spagetin tai muun pastan kanssa.

 

Eija halus kuvan tästä ruuasta. Kokkeilin mustaa lautasta ja tämä onnistu ihan kohtuullisesti.

93787.jpg