Ja voittajaksi kermakakku-kilipailussa seleviytyi resepti nro 3! Tuomariston kommentteja: kuohkea, maukas kakku. Mukava sävväys kardemummaa ja sitruunaa. Kaks muuta reseptiä joutaa paperinkerräykseen.

Huomaa, että taikinnaan ei käytetä margariinia tai voita. Ainut rasva on kermassa.

82903.jpg

Kermakakku

3 kananmunaa

1½ dl sokeria

2 dl kuohukermaa tai ranskankermaa

2½ dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1 tl kardemummaa

1 tl raastettua sitruunankuorta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia.