Velipojalla, äitillä ja äitin kissalla oli synttärit huhtikuusa. Juhulittiin samalla kertaa kaikkia. Kokkeilin vaihteeksi kinuskikakkua (ylleensä teen vadelma-kermaa, siihen on jo kyllästyny). Kinuski on ällömakiaa, joten täytteeksi kannattaa laittaa jottain ei-nii-makiaa. Eli täytteeksi tulevasta kermarahkasta ei kannata tehä liian makiaa, sammoin ku ei koristelukermavaahostakaan.
Pahottelen huonua kuvvaa. Täsä vaiheessa en vielä tienny joskus julukasevani näitä netissä.
Kinuskitäytekakku
Pohja: kts. täytekakkupohojat
Kostutus: säilykehedelmien lientä
Täyte:
Mango-päärynäsosetta (lastenruoka)
Säilykemangoa
Ananaspaloja
Säilykepersikkaa
Kuohukermaa
Maitorahkaa
Sokeria
Vanilliinisokeria
Kinuski:
1½ dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 tl voita, suolatonta
1 tl vanilliinisokeria
Koristelu:
Kuohukermaa
Vanilliinisokeria / sokeria
Kinuskin valmistus: Sekoita kerma, sokeri ja fariinisokeri kattilassa. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen (20-30 min.), kunnes tippa kinuskia kylmään veteen pudotettuna jähmettyy kiinteäksi. Sekoita voi ja vanilliinisokeri kinuskiin ja kaada se kuumana kakun pinnalle.
Kommentit