Aikoin viiä "kottiin" (=vanahemmille) kevyempää juustotorttua. Eilen illalla rupesin tekemään sitä ja huomasin, että olin unohtanu ostaa joitakin aineksia. En sitte teheny juustotorttua. Jotaki oli kuitenki tehtävä, joten katsaus kaappiin. Päädyin mintunmakuseen unelmatorttuun (Marianne-karkit on äitin lemppareita, joten ei huono valinta). Kokonaisten karkkien tilalla käytin nii palijo kätevämpää Marianne-rouhetta (noin 3 rkl).

Päälle laitoin kermavaahtua, Marianne-rouhetta ja värikkäitä helemiä (syötäviä).

82449.jpg

Mintunmakuinen unelmatorttu    (n. 20 annosta)

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

4 rkl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk Hovi-tuorejuustoa, maustamatonta

2 dl kuohukermaa

15 kpl Marianne-karamelliä

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varoen vaahtoon (siivilän läpi). Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille.

Levyn jäähtyessä valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto kermaan. Murskaa Marianne-karkit veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää seokseen. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu rullalle, jätä saumakohta tortun alle. Pane torttu jääkaappiin leivinpaperiin käärittynä kylmenemään.

(Tämä ohje on Hyvää ruokahalua! -kirjasta.)