Koskapa illalla on Martat ja siellä tunnetusti kahavitellaan (tännään on aiheenaki kahavi, mielenkiintosta), nii päivällä syön kevyemmin. Oon sellaillu Painonvartijoijen keittokirijoja (niitäki on kertyny useampi kappale) ja löysin tällasen ohojeen. Reseptisä on oliiveja, mutta koska meillä ei niistä tykätä, nii korvasin ne viinirypäleillä. Ylleensä en käytä sallaatinkastikkeita, mutta ku kerta ollaan kokkeilemmaan alettu, nii tein sitte kastikettaki. Pelekällä sallaatilla ei pitkään elä, joten lisukkeeksi leipää ja vettä.

76224.jpg

Mehevä kasvissalaatti   (4 annosta)

1 kerä lehtisalaattia

2 porkkanaa

pala kurkkua tai kesäkurpitsaa

4 tomaattia

1 keltainen paprika

1 pieni sipuli

1 prk (200 g) rasvatonta raejuustoa

12 kpl mustia kivettömiä oliiveja

Pese ja revi salaatti käsin pienemmäksi ja laita se laakealle vadille. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuutioi kurkku tai kesäkurpitsa ja paprika sekä lohko tomaatit. Kuori ja halkaise sipuli. Viipaloi sipulin puolikkaat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä ainekset ryhminä salaatinlehtien päälle. Lusikoi raejuusto salaatin keskelle. Koristele oliiveilla.

(Niille, jotka laskevat pisteitä: yksi annos on 1 piste.)

 

Hedelmäinen kastike   (10 annosta)

1½ dl  appelsiini- tai muuta hedelmätäysmehua

2 rkl sitruunamehua

2 tl sokeria

1 rkl silputtua ruohosipulia

½ tl rouhittua mustapippuria

1 tl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta

Sekoita ainekset purkissa tai pullossa ja viilennä ennen tarjoilua. Sekoita ennen tarjoilua, sillä mausteet nousevat kastikkeen pintaan.

(Ja pisteitä annoksessa - 1 rkl - pyöreä nolla.)