Äitienpäivä on reilun viikon päästä (toukokuun toinen sunnuntai). On siis aika leipua täytekakkupohojat valamiiksi pakkaseen. Kun olin kotileipomossa työssäoppimassa, pomo opetti, että pakastettu pohoja kestää paremmin kosteutta. Ennen ku laitatte pohojat pakkaseen, leikakkaa ne valamiiksi levyiksi.

Tässä on mun käyttämät reseptit:

4 munan kakkupohja

4 munaa

1½ dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi vaahtoon vain vähän sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 22 cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

 

6 munan kakkupohja

6 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Valmista taikina kuten ed. ohjeessa. Paista 175 asteessa 35-40 minuuttia.