Täsä on yks onnistuva suklaapiirakkaresepti, jonka oon ottanu Pirkka Kaakaojauhe -paketin kylestä. Velijelle täytyy joskus leipua tiikerikakkua ja suklaapiirakkaa. Se ei arvosta niinkään leivonnaisen ulukonäkyä ku makua, joten tämäki on ihan peruskoristuksilla. Tein tän TW:n pyöreään silikonivuokaan, jonka halakasija on 28 cm, joten piirakasta tuli aika korkee.

93788.jpg

Suklaapiirakka

2 munaa

3 dl sokeria

150 g margariinia

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 dl maitoa

Kuorrutus:

5 rkl kuumaa kahvijuomaa

5 rkl (n. 60 g) margariinia

4 dl (225 g) tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 30 cm) ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Sulata kuuman kahvin joukkoon rasva. Lisää vanilliini- ja tomusokeri sekä kaakao. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle ja koristele heti.