Lukion jäläkeen meillä oli tapana tyttöporukalla käyä vuosittain lomalla Kreikasa. Siinä vasta ihana maa. Historia, maisemat, ystävälliset ihimiset ja ruoka (tottakai). Koto-Suomesa järjestettiin illanistujaisia, joissa katottiin leffoja, juteltiin, tehtiin yhessä syötävää ja tietty syötiin. Miksei nykyään ennää järjestetä vastaavia? Löytyisköhän kaveripiiristä tyyppejä, jotka haluais elevyttää illanistujaiset... Ilimottautumisia otetaan vastaan!

Tämä paistos oli yks kestosuosikki ruokapuolella. Tein tän jo valamiiksi ennen ku meen saunaan ja kylypemisen jäläkeen aioin tehä vielä mikrossa sellasia tommaattijutskia (kokkeilematon resepti). Kerron sitte, mitä niistä tuli.

95940.jpg

Kreikkalainen paistos

Pohja:

150 g margariinia

2 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

125 g rahkaa

Täyte:

2-3 sipulia

200 g fetaa

1 paprika

1 tlk tonnikalaa

2-3 tomattia

yrttisuolaa, oreganoa

Sekoita margariini, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Ruskista pilkottu sipuli kevyesti. Leikkaa feta, paprika ja tomaatti pieniksi paloiksi. Sekoita täytteen aineet keskenään. Mausta yrttisuolalla ja oreganolla. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.