Pakastimesa on vielä aika palijo marijoja. Ja uus marijakausi pukkaa kohta päälle. Onko joku joskus onnistunu syömään pakastimen ihan tyhyjäksi? Ei onnistu multa. Sitte sitä vielä aattelee, että pittää säästää muutama rasia, että jos tulleeki huono marjasato.

Äiti on kova tekkeen marijapuuroja ja -kiisseleitä. Mulla on jääny vähän vähemmälle. Syytä en tiiä. Nehän on heleppoja ja terveellisiä välipaloja/jäläkiruokia. Mulla on sellanen keittokirija ku "Martan marjaherkut". Sitä aion nyt käyttää apuna pakastimen tyhyjentämisessä. Ja alotin mustikoista, puurossa käytin ruisjauhoja.

 

Mustikkapuuro

1 l mustikoita

1 l vettä

2 dl sokeria

3 dl vehnä- tai ruisjauhoja

Kiehauta vesi, mustikat ja sokeri. Lisää jauhot hitaasti koko ajan vatkaten. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jos käytät ruisjauhoja, kypsennä puuroa noin 45 minuuttia.