Töihin tuli taas uus RuokaPirkka-lehti ja sielä oli ohoje tällaseen kakkuun. Pomo vähän vihijaili, että pittäiskö tilata multa ko. kakku. Ja määhän oon tunnetusti kokkeilunhalunen, ja ku vielä lähes kaikki ainekset löyty kaapista, nii pakkoha sitä oli kokkeilla. Maistoin aamupalalla pikkupalan, oli hyvvää - ei liian makiaa. Loput vien sitte töihin.

Päälle tulevaan kiilteeseen laittaisin vähemmän mustaherukkamehua, tuli vähän liian tummaa. Koristeeksi ois passannu herukanlehet, mutta ku ei niitä kasva pihalla enkä viittiny lähtä kauempaa hakemaan.

135809.jpg

Marja-juustotorttu    (15 annosta)

Pohja:

10 kpl Digestivekeksiä

½ dl hasselpähkinärouhetta

75 g voita

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk (2 dl) Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 kananmunaa

1 dl sokeria

½ sitruunan mehu

5 liivatelehteä

Päälle:

noin 3 dl puna- tai mustaherukoita

2 ½ dl vettä + ½ dl mustaherukkamehua (laimentamaton)

1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit ja pähkinärouhe. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) kokoinen pyöreä pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Pane liivatteet kylmään veteen.

Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna-sokerivaahto ja vaniljavaahto. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos juustoseokseen. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin noin tunniksi hyytymään.

Valmista hyytelöliemi hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Ota torttu jääkaapista ja levitä herukat tortun pinnalle. Kaada hyytelöliemi marjojen päälle. Nosta torttu uudelleen jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3-4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Jos puutarhassasi on herukoita, nosta torttu tarjolle herukan lehtien päälle.