Sattu olemaan nimipäivä viikon alussa ja sillonhan kuuluu viiä työpaikalle kahavileipää. Kokkeilin uutta reseptiä ja kakku oli tykätty. Resepti on Valion.

129391.jpg

Suklaakakku   (15-20 annosta)

Pohja:

1 pak (185 g) Wilhelmiina-pikkuleipiä

50 g voita

Täyte:

200 g taloussuklaata

½ dl sokeria

400 g Hovi kevyt maustamaton -tuorejuustoa

3 liivatelehteä

½ dl vahvaa, kuumaa kahvia

4 dl Valio vaahtoutuvaa kinuskikermaa

Koristeluun:

1 dl Valio vaahtoutuvaa kinuskikermaa

pekaanipähkinöitä

Murskaa pikkuleivät. Sekoita kulhossa keksimurska ja sulatettu voi. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen (halkaisija n. 26 cm) pala. Aseta se vuokaan ja levitä päälle muruseos. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa liedellä. Sekoita suklaasula ja sokeri tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan kahviin. Yhdistä liivateseos Hovi-suklaaseokseen. Lisää viimeisenä vaahdotettu kinuskikerma. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjolle. Koristele kinuskikermavaahdolla ja pekaanipähkinöillä tai halutessasi tuoreilla mansikoilla.