Samasiin myyjäisiin leivoin kotona glutteenitonta. Makiat oon jo teheny, suolaset pittää leipasta vielä ny illalla. Tämä kakku on pehemiä ja mehevä.

En löytäny kaupasta vaaleaa jyttejauhoa, joten käytin kahenlaista glut. jauhoseosta. Muistakkaa: ku jauhotatte kakkuvuokaa, käyttäkää glutteenitonta korppujauhoa! Ite teen kakut Tupperin silikonivuoassa, jota ei tarvi (välttämättä) voijella, eikä ainakaan jauhottaa.

180341.jpg

Banaani-jogurttikakku (gluteeniton)

150 g voita

2 ½ dl sokeria

2 kananmunaa

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 dl vaaleaa jyttejauhoa

3 dl jauhoseosta

3 survottua banaania

2 dl maustamatonta jogurttia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Survo banaanit ja lisää survos taikinaan vuorotellen jogurtin kanssa. Nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran rengaskakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 - 50 minuuttia.