Tämä on muistaakseni Valion resepti.  Kevyttä ja hyvvää.

Ei ollu tuoretta tilliä, joten käytin kuivattua. Ja koska meillä ei syyä homejuustua, korvasin sen edam-raasteella. Hyvin tuntu toimivan.

234721.jpg

Lohivuoka  (4 annosta)

500 g peruna-sipulisekoitusta

500 g kasvissuikaleita (pakaste)

½ dl tuoretta, hienonnettua tilliä

150 g Aura murua

½ tl sitruunapippuria (suolatonta)

650g kirjolohifilettä

2 dl ruokakermaa (5%)

1 rkl sitruunamehua

½-1 tl suolaa

½ tl sitruunapippuria (suolatonta)

½ dl hienonnettua tilliä

Laita voideltuun uunivuokaan pakasteperunat ja -kasvikset. Sekoita joukkoon juusto sekä tilli ja pippuri. Kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Poista kylkiruodot kalafileestä. Mausta kala nahattomalta puolelta. Nosta file uunivuokaan perunapedille nahkapuoli ylöspäin. Jatka paistamista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Irrota nahka vetämällä pyrstöstä lähtien. Paista vielä 15-20 minuuttia. Lisää tilliä pinnalle juuri ennen tarjoilua.