290058.jpg

Aurinkoinen mangorahkatorttu

400 g murotaikinaa

500 g maitorahkaa

2 keltuaista

4 rkl sokeria

 2 rkl perunajauhoja

½ sitruunan raastettu kuori

3-4 rkl sitruunamehua

2 tl vanilliinisokeria

2 valkuaista

½ dl sokeria

1 tlk (425/250g) mangoviipaleita

Painele kaksi murotaikinalevyä kiinni toisiinsa pitkältä sivulta ja muotoile pyöreäksi levyksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk. 30 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan hetkeksi. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 8 minuuttia.

Valuta mangopalat ja leikkaa pitkiksi lohkoiksi. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset rahkan joukkoon. Sekoita perunajauhot ja sokeri keskenään paakuttomaksi jauheeksi ja lisää rahkaan. Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuorta ja purista puolikkaasta mehu rahkan mausteeksi. Viimeistele vanilliinisokerilla.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes seoksesta tulee kiiltävä ja vähän sitkeä. Sekoita marenkivaahto rahkaseokseen ja levitä esipaistetulle pohjalle. Asettele mangosuikaleet säteittäin täytteen päälle ja jatka paistamista noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.