Tätä kakkuaha tehtiin jo alakuviikosta, mutta päivitykset tökkii tosi pahasti. Käyn kotona lähinnä vaan nukkumasa. Aamulla lähen puoli kaheksan aikaan ja pallaan kottiin illalla kymmeneltä. Ei oo tarvinnu unta houkutella... No, onneksi viikon päästä alakaa hiihtoloma (lue: ei koulua, vain töitä).

Palataan kakkuun. Tää oli herkullista! Vein osan töihin ja hyvät arvostelut sai sielläki. Koristelu on vaatimaton, mutta antakaa anteeksi. Oisin kyllä halunnu tehä jottain marsipaanikoristeita, mutta en kertakaikkiaan jaksanu. Ohoje on Valion.

412904.jpg

Porkkanakakku    (10 palaa)

200 g voita

2 ½ dl sokeria

3 dl (150 g) hienoksi raastettua porkkanaa

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 rkl kanelia

Kostutus:

1 dl omenatäysmehua

Täyte ja kuorrutus:

200 g appelsiinituorejuustoa

2/3 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl sitruunamehua

2 dl vispikermaa

Sekoita sokeri voisulaan. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin aineisiin nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen ainekset, lisää viimeisenä vaahdoksi vatkattu kerma. Halkaise jäähtynyt kakku. Nosta pohja tarjoiluvadille. Kostuta. Levitä vajaa puolet täytteestä pohjalle. Nosta kakun toinen puoli päälle, kostuta. Peitä kakku hyvin. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Levitä kakun päälle loppu täyte. Koristele halutessasi mantelilastuilla.