Tämä oli mun eka glutteeniton voileipäkakku. Meille tullee töihin joka viikko tuoreita glutteenittomia leivonnaisia (mm. leipää), mutta tottakai se leipomo oli lomalla just tammikuun. Siispä jouvuin tekemään tän pakasteleivästä. Eppäilin kakun makua, maistoin kantteja ja eihän ne maistunu samalle ku se "normaali" kakku. Sitä ku on tottunu ruisleivän makkuun, niin sitä on. Palaute oli kuitenki positiivista ja kakku oli maistunu vieraille. Hyvä niin.

Kakkujen koristeluista yritän aina tehä erilaisia. Ja sillä periaatteella, että jokkainen sais pallaansa kakun pääainesta (lihhaa tai kallaa).

Laitan tähän perusohojeen. Glutteenittomaan vaihetaan vaan vilijaa sisältävät ainekset (mm. leipä, lihaliemi, italiansallaatti) glutteenittomiksi.

371431.jpg

Lihainen voileipäkakku    (15-20 hlölle)

2 paahtoleipää tai

1 paahtoleipä ja

1 tumma paahtoleipä

Kostutus:

lihalientä

Täyte 1:

400 g italiansalaattia

Täyte 2:

100 g hienonnettua palvikinkkua

½ paprika pieninä kuutioina

1 dl kevytranskankermaa

hienonnettua persiljaa

Täyte 3:

100-150 g maksamakkaraa

1 dl kevytranskankermaa

1-2 maustekurkkua pieninä kuutioina

hienonnettua ruohosipulia

Päälle:

2 pientä tai 1 iso rasia kevytsulatejuustoa

kevytranskankermaa tai majoneesia sulatejuuston notkistamiseen

juustoraastetta, persiljaa

tuorekurkkua, palvikinkkua, paprikaa, viinirypäleitä, kirsikkatomaatttia jne.

 

Samanlainen kakku, mutta erilainen koristelu. Kuorrutus valuu ikävästi...

451376.jpg

Lissäys 5.8.2007: Oon luopunu sulatejuuston käytöstä (meni hermot). Teen kuorrutuksen nykyään tuorejuustosta ja majoneesista. Maku ei oo sama, mutta koristeet ei valu.

797852.jpg