Tämä oli mun eka glutteeniton voileipäkakku. Meille tullee töihin joka viikko tuoreita glutteenittomia leivonnaisia (mm. leipää), mutta tottakai se leipomo oli lomalla just tammikuun. Siispä jouvuin tekemään tän pakasteleivästä. Eppäilin kakun makua, maistoin kantteja ja eihän ne maistunu samalle ku se "normaali" kakku. Sitä ku on tottunu ruisleivän makkuun, niin sitä on. Palaute oli kuitenki positiivista ja kakku oli maistunu vieraille. Hyvä niin.
Kakkujen koristeluista yritän aina tehä erilaisia. Ja sillä periaatteella, että jokkainen sais pallaansa kakun pääainesta (lihhaa tai kallaa).
Laitan tähän perusohojeen. Glutteenittomaan vaihetaan vaan vilijaa sisältävät ainekset (mm. leipä, lihaliemi, italiansallaatti) glutteenittomiksi.
Lihainen voileipäkakku (15-20 hlölle)
2 paahtoleipää tai
1 paahtoleipä ja
1 tumma paahtoleipä
Kostutus:
lihalientä
Täyte 1:
400 g italiansalaattia
Täyte 2:
100 g hienonnettua palvikinkkua
½ paprika pieninä kuutioina
1 dl kevytranskankermaa
hienonnettua persiljaa
Täyte 3:
100-150 g maksamakkaraa
1 dl kevytranskankermaa
1-2 maustekurkkua pieninä kuutioina
hienonnettua ruohosipulia
Päälle:
2 pientä tai 1 iso rasia kevytsulatejuustoa
kevytranskankermaa tai majoneesia sulatejuuston notkistamiseen
juustoraastetta, persiljaa
tuorekurkkua, palvikinkkua, paprikaa, viinirypäleitä, kirsikkatomaatttia jne.
Samanlainen kakku, mutta erilainen koristelu. Kuorrutus valuu ikävästi...
Lissäys 5.8.2007: Oon luopunu sulatejuuston käytöstä (meni hermot). Teen kuorrutuksen nykyään tuorejuustosta ja majoneesista. Maku ei oo sama, mutta koristeet ei valu.
Kommentit