Tän kakun taisin tehä velipojalle synttärilahajaksi. Tullee samannäkönen ku piimähyytelökakusta, mutta täyte on keltanen. Ohoje tais olla Iloleipurin.

 

Keväinen mangomoussekakku

Pohja:

n. 185 g minttu domino keksejä

75 g sulatettua voita

Täyte:

2 tlk säilykemangoa tai 3 prk mangososetta (esim. Piltti)

1 rkl vaniljasokeria

1 tl raastettua limen tai sitruunan kuorta

½ dl limen tai sitruunan mehua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

9 liivatelehteä

2 valkuaista

1½ dl sokeria

2 dl kuohukermaa

Kakun pinnalle:

2 dl hedelmämehua

1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula rasva. Painele muruseos irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.

Soseuta mango ja sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä limen kuori ja mehu. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä tai hedelmämehua. Kaada seos ohuena nauhana mangoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää tuorejuusto ja molemmat vaahdot varovasti käännellen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

Valmista kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan. Anna hyytyä muutama tunti. Koristele kakku tuoreilla mintun lehdillä.