Tän kakun taisin tehä velipojalle synttärilahajaksi. Tullee samannäkönen ku piimähyytelökakusta, mutta täyte on keltanen. Ohoje tais olla Iloleipurin.
Keväinen mangomoussekakku
Pohja:
n. 185 g minttu domino keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte:
2 tlk säilykemangoa tai 3 prk mangososetta (esim. Piltti)
1 rkl vaniljasokeria
1 tl raastettua limen tai sitruunan kuorta
½ dl limen tai sitruunan mehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
9 liivatelehteä
2 valkuaista
1½ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
Kakun pinnalle:
2 dl hedelmämehua
1 dl hyytelösokeria
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula rasva. Painele muruseos irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
Soseuta mango ja sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä limen kuori ja mehu. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä tai hedelmämehua. Kaada seos ohuena nauhana mangoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää tuorejuusto ja molemmat vaahdot varovasti käännellen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.
Valmista kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan. Anna hyytyä muutama tunti. Koristele kakku tuoreilla mintun lehdillä.
Kommentit