Tunti vieraitten tulloon, täytekakku vielä koristelematta. Hyytynyt kakku pois vuoasta, mansikat ja hyytelö päälle. Sitte vaan kakkukuvun alustalle ja pursotukset reunoille... Helepommin sanottu ku tehty! Eihän se pentele suostunu siirtymään alustalle yhtenä - eikä kahtenakkaan - palasena. Voi itku ja hammasten kiristys! Ja tämän piti olla kahavipöyän kuningatar!

En viittiny bioskaankaan nakata, joten lusikoin kakun kulhoon, pursottelin päälle kermavaahtua ja pari mansikkaa koristeeksi. Eihän sitä kauniiksi voi sanua, mutta oli hyvä esimerkki vieraille, että täytekakkua voi tehä monella tavalla!

Täyte oli muuten hyvän makunen.

768859.jpg

Mansikka-jogurttikakku

Pohja: 4 munan kakkupohja

Kostutus:

1 -1½ dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

5 liivatelehteä

2 rkl maitoa

½ l mansikoita

½ dl sokeria

4 dl metsämansikkajogurttia

2 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

Kuorrutus:

4 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

Koristelu:

mansikoita, sitruunamelissan lehtiä

Hyytelö:

1 ½ dl vettä

3/4 dl hyytelösokeria

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa vuoka muovikelmulla tai laita siihen leivinpaperisuikaleet.

Valmista täyte. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurttiin mansikkasose ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet kiehuvan kuumaan maitoon. Kaada jäähtynyt liivateseos jogurttiseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Pane kakun päälimmäinen levy ylösalaisin kakkuvuokaan ja kostuta. Kaada puolet täytteestä levyn päälle. Aseta päälle kakkulevy. Kostuta ja kaada päälle loppu täyte. Kostuta viimeinen levy leikkauspinnalta ja nosta se täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Kuorruta kakku maustetulla kermavaahdolla, säästä osa reunojen pursotukseen. Koristele mansikkaviipaleilla. Valmista hyytelö pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele hyytelöä mansikoiden pintaan. Pursota reunat kermalla. Tarjoa kylmänä.