Tämä resepti on ainaki kymmene vuojen takkaa. Oulusa oli sellane kauppa ku Hovihalli ja sieltä sai hyvvää oman keittiön makaronilaatikkua. En tiiä, onko tämä iha se oikia resepti, mutta maku on samanlainen. Nykyään tällasta laatikkua saa ainaki Citymarketista.

Kannattaa käyttää jottain laadukasta, maistuvaa ketsuppia. Maku nimittäin tullee siitä.

 

Hovihallin makaronilaatikko

4 dl makaronia

350 g jauhelihaa

10-15 cm purjoa

4-5 valkosipulinkynttä

Kastike:

n. 3 dl ketsuppia

2 dl kermaa

Keitä makaronit kypsiksi. Ruskista jauheliha. Sekoita makaronit, jauheliha, pienitty purjo ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Sekoita ketsuppi ja kerma keskenään. Lisää suurin osa kastikkeesta makaroni-jauhelihaseokseen. Kaada seos voideltuun vuokaan. Kaada loput kastikkeesta päälle. Paista 200 asteessa noin ½ tuntia.