Tämä piiras oli maukasta. Maistui sekä kylymänä että kuumana.

Tonnikalapaistos

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

150 g kylmää margariinia

1/4 tl suolaa

2 rkl kermaa

1 rkl vettä

Täyte:

2 tlk tonnikalahiutaleita öljyssä

nippu tilliä

100 g raastettua emmentalia

3 munaa

3 dl kermamaitoa

½ tl suolaa

valkopippuria

Aja jauhot, rasva ja suola monitoimikoneella murumaiseksi. Lisää kerma-vesiseos ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina matalan, reunallisen piirakkavuoan (halk. 26 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia uunin alatasolla.

Siivilöi tonnikalahiutaleet liemestä ja levitä pohjan päälle. Puhdista paprika ja kuutioi. Huuhtele ja hienonna tilli. Levitä molemmat vuokaan. Levitä päälle juustoraaste. Sekoita munamaito ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä.