Leipomiset on ollu viime aikoina vähisä. Yhtenä iltana sain kuitenki väkerrettyä tällasen piirakan. Näläkäset pääsi maistelemmaan heti uunista oton jäläkeen.

Alakuperäsessä ohojeesa oli käytetty Sunnuntai Sitruunaa.

851215.jpg

Raparperipiirakka  (24 palaa)

3 dl juoksevaa margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 l raparperipaloja

2 prk Sunnuntai Vaniljaa

1 dl Keiju Ruoka -kasvirasvasekoitetta

1 dl sokeria

2 munaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle raparperipalat.

Sekoita muut täytteen aineet keskenään. Levitä piirakan päälle. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.