Joskus vuonna yks ja kaks oon kaupasta napannu Valion ruokakortin, josa on kääretorttujen ohojeita. Yks päivä sitte päätin kokkeilla reseptejä, etten oo turhaan säilöny ko. korttia 15 vuotta.

Pohojasta tullee ohut eli se on heleppo kääriä. Mutta tarttuu äärettömän hyvin leivinpaperiin kiinni eli voijelkaa kunnolla. Täytteet oli nameja. Unelmatortun täytteeseen käytin säilykemangoa.

 

Kääretorttupohja

3 munaa

1 ½ dl sokeria

4 rkl vehnäjauhoja

3 rkl perunajauhoja

(2-3 rkl kaakaojauhetta)

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon kuivat aineet varovasti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulle leivinpaperille uunipannulle. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla.

 

Vaalean tortun täyte

1 dl kuohukermaa

½ prk maitorahkaa

½ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

Torttupohjalle:

1 ½ dl vadelma- tai mansikkahilloa

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita siihen rahka. Lisää sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä kääretorttupohjalle ensin hillo ja sitten kerma-rahkaseos. Rullaa tortuksi.

 

Unelmatortun täyte

Valmista kerma-rahkatäyte kuten edellisessä ohjeessa, mutta sekoita siihen lopuksi 2-3 pieneksi leikattua mandariinia. Hillo jää tällöin pois.