Meillä käy harvoin vieraita (johtuisko siitä, että ollaan harvoin kotona?).  Ja meitä on vaan kaks syömäsä mun tekeleitä, joten tilaisuus täytyy käyttää hyväksi... Järjestin eilen Tupperware-esittelyn ja vieraat pääsivät/joutuivat koekaniineiksi. Tarjolla oli kuus erilaista tarjottavaa.

Tämä resepti on Kaarina Roinisen. Marmeladia ois saanu laittaa enempi, raikkaita.

1680266.jpg

Marmeladiviipaleet   (50-60 kpl)

150 g margariinia tai voita

1 ½ dl sokeria

2 munaa

1 tl raastettua appelsiininkuorta

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Päälle:

paistonkestävää appelsiinimarmeladia

Koristeeksi:

2 dl tomusokeria

appelsiini- tai sitruunamehua

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita vaahtoon hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi (n. 30 cm) tangoiksi. Kaikki kolme tankoa mahtuvat samalle pellille (leivinpaperin päälle). Painele taikinatangon keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokerin joukkoon mehua niin paljon, että saat paksun, mutta pursotettavan seoksen. Pursota seosta marmeladiraidan molemmin puolin. Leikkaa tangot terävällä veitsellä vähän vinoiksi viipaleiksi.