Anteeksi huono kuva. Resepti Kaarina Roinisen kirijasta.
Porkkana-appelsiinikakku
150 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
50 g valkoista suklaata rouhittuna
1 dl appelsiinimarmeladia
2 dl porkkanaraastetta
1 dl kermaviiliä
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä suklaarouheen, appelsiinimarmeladin, porkkanaraasteen ja kermaviilin kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina suurehkoon voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 55-60 minuuttia. Sihtaa kakun pinnalle ennen tarjoamista tomusokeria.
Kommentit