Tätä piirakkaa tein pellillisen (reseptin ainekset kerrottuna kahella) ja laitoin osan Puoliskon mukkaan työpaikalleen. Piirakka sai kehuja.
Piirakan kanssa tarjosin vaahotettua Flora Vanillaa. Resepti jälleen K.Roinisen.
Raparperipiiras
2 munaa
1 ½ dl fariinisokeria
3/4 dl kuohukermaa
100 g sulatettua margariinia tai voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
5-6 dl pieniä raparperipaloja
Pinnalle:
½ dl fariinisokeria
½ dl mantelirouhetta
½ dl kuohukermaa
1 muna
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää kerma, jäähtynyt rasvasula ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 24-26 cm). Ripottele pinnalle raparperipalat. Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja kaada ohuena nauhana raparperipalojen päälle. Paista piirasta 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit