Tätä piirakkaa tein pellillisen (reseptin ainekset kerrottuna kahella) ja laitoin osan Puoliskon mukkaan työpaikalleen. Piirakka sai kehuja.

Piirakan kanssa tarjosin vaahotettua Flora Vanillaa. Resepti jälleen K.Roinisen.

1680269.jpg

Raparperipiiras

2 munaa

1 ½ dl fariinisokeria

3/4 dl kuohukermaa

100 g sulatettua margariinia tai voita

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Päälle:

5-6 dl pieniä raparperipaloja

Pinnalle:

½ dl fariinisokeria

½ dl mantelirouhetta

½ dl kuohukermaa

1 muna

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää kerma, jäähtynyt rasvasula ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 24-26 cm). Ripottele pinnalle raparperipalat. Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja kaada ohuena nauhana raparperipalojen päälle. Paista piirasta 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.