Tämä jäi ainuaksi suolaseksi tarjottavaksi. Ainaki osa vieraista tykkäs tästä kovastikki.
Reseptin löysin Valion lehtisestä.
Pestoleivokset (24 kpl)
Pohja:
12 isoa viipaletta grahampaahtoleipää
Kostutus:
3/4 dl maitoa
Täyte:
3 liivatelehteä
2 omenaa
400 g Valio Viola vihreä pesto -tuorejuustoa
200 g kevyt crème fraîchea
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Koristelu:
200 g mozzarellaa viipaloituna
kirsikkatomaatteja
rucolaa
Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Levitä viipaleet tiiviisti vierekkäin leivinpaperin päälle pellille. Kostuta maidolla.
Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kymässä vedessä. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä. Lisää crème fraîche, omenakuutiot ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu. Liuota siihen liivatelehdet. Sekoita haalea seos täytteeseen.
Levitä täyte pohjalle. Jaa täytteen pintaa veitsellä kevyesti 24 osaan. Koristele mozzarellaviipaleilla ja kirsikkatomaateilla. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 4 tuntia. Leikka annospaloiksi. Nostele leivokset vadille. Lisää koriteeksi pieniä rucolan lehitä.
Kommentit