Teen tiikerikakkua kahella reseptillä. Eka on ystävältäni Annelilta saatu, siksi kakun nimi on Annelin tiikerikakku. Toinen on Valion sivuilta.

Annelin tiikerikakku

250 g voita

2½ dl sokeria

4 munaa

1 dl appelsiinimehua

4½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl kuohukermaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää appelsiinimehu ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen kaakao ja kerma. Laita voideltuun ja jauhotettuun vuokaan puolet vaaleasta taikinasta. Lisää tumma taikina ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Tiikeriraidat saat, kun pistelet taikinaa haarukalla tai veitsellä sopivin välein. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.

 

Mariannen tiikerikakku

200 g voita

2½ dl sokeria

3 munaa

1 dl kermaviiliä

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

½ pss (20 kpl) Marianne-karamelleja (itse käytän ½ pss valmista Marianne-rouhetta)

Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Hienonna Mariannet karkeahkoksi rouheeksi: kuori ne papereistaan ja hienonna omassa pussissaan nuijalla tai pullolla.Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri seoksena vuoroin kermaviilin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta puolet erilleen toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja hienonnetut Mariannet. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Lisää tumma taikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla, jotta raidat sekoittuvat hiukan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 60 min. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Ripota pinnalle tomusokeria.