Tämän piirakan reseptin nappasin täältä. Käytin ruohosipulia reilusti. Mää tykkäsin ja muutki tykkäs. Resepti mennee myös äitin reseptikokoelmiin.

124613.jpg

Tässä on toinen tonnikalapiirakkaohoje, jota käytän palijon. Ohoje on Pirkan leivontakirijasta.

Ullan tonnikalapiiras     (10 annosta)

Pohja:

125 g margariinia tai voita

3 dl vehnäjauhoja

½ dl kylmää vettä

Täyte:

2 tlk tonnikalapaloja öljyssä

1 ruukku tuoretta tilliä

Pinnalle:

2 dl vispikermaa

1 dl vettä

2 kananmunaa

3/4 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja levitä kala tasaisesti piiraspohjalle. Silppua päälle runsaasti tuoretta tilliä. Sekoita kulhossa kerma, vesi ja kananmunat ja mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.